NOVO V PODJETJU DNA d.o.o.


Povpraševanje

Izberite produktno skupino:

Vaši podatki

Prosimo izpolnite polja in poslali vam bomo več informacij o izbrani produktni skupini. Polja označena z zvezdico (*) so obvezna!

ime*
priimek*
naslov
poštna št.
mesto / kraj
telefon*
e-mail*
komentar
Slika

Gori propelerji na regati Vendee Globe 2016/17

Gori propeler, izbira zmagovalcev !

Novembra lani se je v Les Sables d'Olone v Franciji pričela ena najtežjih regat na svetu Vendee Globe 2016/17.

29 jadrnic iz razreda IMOCA 60' z enim samim članom posadke je namenjenih obpluti svet brez postankov in pomoči.

Kar 23 jih je opremljenih z Gori Propellerji, med njimi sta tudi trenutno vodilni "Banque Populare" in Hugo Boss".

Watt & sea Hugo Boss
Watt & sea

Gori propelerji in hidrogeneratorji Watt&sea nizajo uspehe in nagrade

Inovativni hidrogenerator Watt&sea je bil deležen novih mednarodnih priznanj. Ameriški Sail magazine je potovalnemu hidrogeneratorju Watt&Sea podelil Pittmanovo nagrado za inovacije.

Svojevrstno priznanje je tudi, da je Watt&sea izbralo 95% jadrnic na sloviti regati Vendee Globe, ki se je ravnokar končala. To govori o majhnem uporu in zanesljivosti tega sistema za pridobivanje električne energije med plovbo, saj se vsak jadralec, ki letno naredi vsaj eno daljšo jadralsko ruto, redno srečuje z vprašanjem kako zagotoviti dovolj električne energije za nočno navigacijo. Če je na jadrnici samo ladijski motor z alternatorjem, elektrike hitro zmanjka, še posebej če na jadrnici delajo avtopilot, hladilnik in instrumenti. Sledi obisk marine ali neprekinjeno poganjanje motorja, kar je zelo moteče in ponavadi ne zadošča.Vodni generator deluje podobno, kot vetrni, le da kot vir energije uporablja vodni tok in ne veter; kot dinamo, ki se vrti ob kolesu, voda vrti propeler in ta proizvaja elektriko. In to ob resnično zanemarljivem uporu.

Zastopnik za Watt&sea podjetje DNA iz Ljubljane se lahko pohvali s podobnim rekordom še za eno znamko iz svoje visokokakovostne ponudbe za jadrnice. Vsi razen enega udeleženca na prej omenjeni regati so izbrali sklopljivi Gori race propeler.

Watt_logo
Watt_DAME

Watt&Sea

Hidrogeneratorji Watt&Sea: neodvisnost med jadranjem

Ko jadrnica zapusti varen pristan, postane popolnoma neodvisna celica. Proizvodnja energije na potovalni, kot tudi tekmovalni jadrnici zato postane pomembna za zagotovitev varne plovbe, udobja in svobode. 

S kompleksnim izzivom sta se uspešno spopadla lastnika mladega a uspešnega francoskega podjetja Watt&Sea, Yannick Bestaven in Matthieu Michou, oba udeleženca mnogih zahtevnih oceanskih regat. V začetku sta stremela h čim lažji rešitvi (gorivo, rezervno olje, rezervni filtri, sama teža dizelskega generatorja), rezultat naporov pa je izdelek, ki ni le rešitev za tekmovalce (uporabljajo ga skoraj vsi „samotarji“ na čezoceanskih regatah), ampak predvsem za potovalne jadrnice.  

Dokumenti

Frontpage Jefa Steering
Avtopilot Jefa

Novi avtopilot Jefa AP-1

Novi cenovno ugodni avtopilot Jefa

Avtopilot Jefa AP-1 je odgovor na potrebo po samostojnem, dostopnem pilotu, ki ga je zapovrh preprosto upravljati. Razvoj tega pilota so še posebej zaznamovale jefine bogate izkušnje s področja izdelave pogonskih enot za avtopilote. Posebno pozornost so namenili razvoju intuitivnega in uporabniku prijazno zasnovanega kontrolnega panela, ki je 100% vodotesen. Vgrajeni tridimenzionalni kompas (sicer uporabljan v obrambnih vojaških raketah), zagotavlja izjemno smerno stabilnost tudi po zelo vzvalovanem morju.

Avtopilot Jefa AP-1 je primeren tako za jahte s krmilno ročico, kot tudi za tiste s krmilnim kolesom in ga je pomožno poljubno kombinirati z množico podpalubnih Jefinih pogonov. Vse pogonske enote imajo možnost za notranji senzor odklona krmila, tako da je tudi instalacija, pilota kot celote, kar se da preprosta. 

Novi jefin pilot je primeren za plovila do 45 čevljev dolžine. Akcijska cena z DDV od EUR 2.200 + montaža velja do 31.3.2012.

Dokumenti