Povpraševanje

Izberite produktno skupino:

Vaši podatki

Prosimo izpolnite polja in poslali vam bomo več informacij o izbrani produktni skupini. Polja označena z zvezdico (*) so obvezna!

ime*
priimek*
naslov
poštna št.
mesto / kraj
telefon*
e-mail*
komentar
Watt&Sea POD hidro generator

Nov tip hidrogeneratorja POD 600Watt and Sea je predstavil nov izdelek, ki bo všeč vem, ki si želijo stalne instalacije hidrogeneratorja. Stabilno vgrajen generator moči 600W je manj ranljiv, ne kazi izgleda krme a ima malenkst slabši izkoristek, saj se ne more samostojno obračati v optimalno smer. Cenovno je nekoliko ugodnejši od že priznanega Watt & Sea generatorja prve in druge generacije.

       
Blue Water Runner
Blue water runner

Z VETROM V KRMO BREZ SKRBI - BLUE WATER RUNNER

Funkcija simetričnega špinakerja, genakerja in code zero v enem jadru. Je to mogoče? Je, če vas seveda zanima udobno križarjenje ali jadranje na dolge proge. pravijo v danski jadrarni Elvstrom Sails.

Inovacija s katero je Elvstrom presenetil lani je postala prodajni hit. Navidez enostavna rešitev s pravilno dodelanimi detalji omogoča maloštevilni posadki, da ne glede na velikost jadrnice prednje jadro za jadranje z vetrom pri kotih od 130 do 180 prividnega vetra, upravlja iz varnega zavetja kokpita.

Če veter naraste, svoj Blue Water Runner preprosto navijete

Zanimiva je tudi možnost uporabe istega jadra kot code 0 za kote od 70 do 120 prividnega vetra.

Takšno jadro poleg že navedenih jadralskih koristi, zavzame precej manj prostora v skladiščnem prostoru, saj nadomešča špinaker, genaker in code 0 ali pa vsaj dve od omenjenih jader.
Slika
Okna Moonlight

Moonlight okna za plovila

Skrivnost njihovega uspeha je v uporabni in robustni zasnovi, sodobnem dizajnu in možnosti vzdrževanja, saj za vse vrste oken obstajajo preprosto zamenljivi rezervni deli.


Povezave

Elvstrom

Elvstrom, pomladna akcija

Ni še prepozno da svoji jadrnici in sebi privoščite nova jadra, sai vam jih v največji evropski

jadrarni Elvstrom lahko izdelajo v enem mesecu.


Pokličite 041 730 970 za nasvet in ponudbo.


Slika

Gori propelerji na regati Vendee Globe 2016/17

Gori propeler, izbira zmagovalcev !

Novembra lani se je v Les Sables d'Olone v Franciji pričela ena najtežjih regat na svetu Vendee Globe 2016/17.

29 jadrnic iz razreda IMOCA 60' z enim samim članom posadke je namenjenih obpluti svet brez postankov in pomoči.

Kar 23 jih je opremljenih z Gori Propellerji, med njimi sta tudi trenutno vodilni "Banque Populare" in Hugo Boss".

Watt & sea Hugo Boss
Watt & sea

Gori propelerji in hidrogeneratorji Watt&sea nizajo uspehe in nagrade

Inovativni hidrogenerator Watt&sea je bil deležen novih mednarodnih priznanj. Ameriški Sail magazine je potovalnemu hidrogeneratorju Watt&Sea podelil Pittmanovo nagrado za inovacije.

Svojevrstno priznanje je tudi, da je Watt&sea izbralo 95% jadrnic na sloviti regati Vendee Globe, ki se je ravnokar končala. To govori o majhnem uporu in zanesljivosti tega sistema za pridobivanje električne energije med plovbo, saj se vsak jadralec, ki letno naredi vsaj eno daljšo jadralsko ruto, redno srečuje z vprašanjem kako zagotoviti dovolj električne energije za nočno navigacijo. Če je na jadrnici samo ladijski motor z alternatorjem, elektrike hitro zmanjka, še posebej če na jadrnici delajo avtopilot, hladilnik in instrumenti. Sledi obisk marine ali neprekinjeno poganjanje motorja, kar je zelo moteče in ponavadi ne zadošča.Vodni generator deluje podobno, kot vetrni, le da kot vir energije uporablja vodni tok in ne veter; kot dinamo, ki se vrti ob kolesu, voda vrti propeler in ta proizvaja elektriko. In to ob resnično zanemarljivem uporu.

Zastopnik za Watt&sea podjetje DNA iz Ljubljane se lahko pohvali s podobnim rekordom še za eno znamko iz svoje visokokakovostne ponudbe za jadrnice. Vsi razen enega udeleženca na prej omenjeni regati so izbrali sklopljivi Gori race propeler.

Watt_logo
Watt_DAME

Watt&Sea

Hidrogeneratorji Watt&Sea: neodvisnost med jadranjem

Ko jadrnica zapusti varen pristan, postane popolnoma neodvisna celica. Proizvodnja energije na potovalni, kot tudi tekmovalni jadrnici zato postane pomembna za zagotovitev varne plovbe, udobja in svobode. 

S kompleksnim izzivom sta se uspešno spopadla lastnika mladega a uspešnega francoskega podjetja Watt&Sea, Yannick Bestaven in Matthieu Michou, oba udeleženca mnogih zahtevnih oceanskih regat. V začetku sta stremela h čim lažji rešitvi (gorivo, rezervno olje, rezervni filtri, sama teža dizelskega generatorja), rezultat naporov pa je izdelek, ki ni le rešitev za tekmovalce (uporabljajo ga skoraj vsi „samotarji“ na čezoceanskih regatah), ampak predvsem za potovalne jadrnice.  

Dokumenti

Frontpage Jefa Steering
Avtopilot Jefa

Novi avtopilot Jefa AP-1

Novi cenovno ugodni avtopilot Jefa

Avtopilot Jefa AP-1 je odgovor na potrebo po samostojnem, dostopnem pilotu, ki ga je zapovrh preprosto upravljati. Razvoj tega pilota so še posebej zaznamovale jefine bogate izkušnje s področja izdelave pogonskih enot za avtopilote. Posebno pozornost so namenili razvoju intuitivnega in uporabniku prijazno zasnovanega kontrolnega panela, ki je 100% vodotesen. Vgrajeni tridimenzionalni kompas (sicer uporabljan v obrambnih vojaških raketah), zagotavlja izjemno smerno stabilnost tudi po zelo vzvalovanem morju.

Avtopilot Jefa AP-1 je primeren tako za jahte s krmilno ročico, kot tudi za tiste s krmilnim kolesom in ga je pomožno poljubno kombinirati z množico podpalubnih Jefinih pogonov. Vse pogonske enote imajo možnost za notranji senzor odklona krmila, tako da je tudi instalacija, pilota kot celote, kar se da preprosta. 

Novi jefin pilot je primeren za plovila do 45 čevljev dolžine. Akcijska cena z DDV od EUR 2.200 + montaža velja do 31.3.2012.

Dokumenti

Watt&Sea POD hidro generator

Watt&Sea POD hidro generator

Okna Moonlight

Okna Moonlight

Oscar

Oscar

Blue Water Runner

Blue Water Runner

Elvstrom

Elvstrom

Novice


Watt&Sea  PODprvi visokotehnološki sistem za pomoč pri navigaciji

Watt and Sea je predstavil nov izdelek, ki bo všeč vem, ki si želijo stalne instalacije hidrogeneratorja. Stabilno vgrajen generator moči 600W je manj ranljiv, ne kazi izgleda krme a ima malenkst slabši izkoristek, saj se ne more samostojno obračati v optimalno smer. Cenovno je nekoliko ugodnejši od že priznanega Watt & Sea generatorja prve in druge generacije.

Moonlight okna

DNA je po novem tudi ekskluzivni zastopnik za visoko kvalitetna okna za plovila  Moonlight. Tega smo zelo veseli, saj Moonlight velja za enega najpopularnejših in zanesljivih proizvajalcev palubnih oken. So tudi eni od pionirjev izdelave tako imenovanih "flush mounted" palubnih oken.
Poleg ponudbe oken in okenskih okvirjev so na voljo seveda tudi vsi rezervni deli, kot so zapirala, tesnila itn.

OSCAR prvi visokotehnološki sistem za pomoč pri navigaciji

OSCAR je visokotehnološki sistem za pomoč pri navigaciji, zasnovan na umetnem vizualnem zaznavanju in umetni inteligenci. Direktno je  povezan z najnovejšimi tehnološkimi inovacijami na področju avtonomnih vozil. Združuje znanje mednarodne inženirske mreže in najboljših off-shore tekmo- valnih ekip (Ultime Macif idr.). Izboljšujee nadzor in skrbi za večjo varnost tako podnevi kot ponoči. Zaznava plovne objekte in v primeru NPO (neznani plovni objekt) poskrbi za zmanjšanje nevarnosti trka.  Pamet in pridobljene izkušnje sistemu OSCAR omogočajo, da prepozna tudi kaj je v vodi pred plovilom, pa naj bo to mreža, kontejner, kit ali hlod. O nevarnosti obvešča, če pa je ustrezno nastavljen, tudi sam pravočasno naravna smer plovbe in po prenehanju nevarnosti krmilo obrne nazaj proti cilju. Primeren je za vgradnjo tako na profesionalna plovila kot tudi na jahte. Umetna inteligenca stalno proučuje in v realnem času analizira okolico pred plovilom uporabljajoč algoritme, zasnovane na metodi „deep learning“. Vse to sistemu omogoča, da je iz dneva v dan boljši. Aplikacija, s katero je sistem povezan, je kompatibilna z vsemi navigacijskimi sistemi, pametnimi telefoni in tabličnimi računalniki. V osnovni izvedbi je OSCAR primeren za plovila, ki so počasnejša od 30 vozlov, v naprednejši pa tudi za hitrejša.


Blue Water Runner

Jadro Blue Water Runner je inovacija podjetja Elvstrom.
Z Blue water runnerjem je jadranje z vetrom preprosto in varno.

Blue Water Runner je simetrično, dvojno navijajoče se jadro, ki ga je moč preprosto naviti iz varnega zavetja kokpita. Velika površina za več hitrosti in zabave, ki jo ob dvigu jakosti vetra z lahkoto in zelo zanesljivo zmanjšate tako podnevi kot ponoči. Dvignite dvojno jadro za krmne smeri pred prednjo pripono, odvijte ga ko ga potrebujete in ga preprosto pustite tam.

Elvstrom jadra še letos!

Ni še prepozno da svoji jadrnici in sebi privoščite nova jadra, sai vam jih v največji evropski jadrarni Elvstrom lahko izdelajo v enem mesecu.