Oscar - visoka tehnologija za varnost na morju

OSCAR je visokotehnološki sistem zasnovan na strojnem vizuelnem zaznavanju z military grade optično napravo in umetni inteligenci.  

Povpraševanje

Izberite produktno skupino:

Vaši podatki

Prosimo izpolnite polja in poslali vam bomo več informacij o izbrani produktni skupini. Polja označena z zvezdico (*) so obvezna!

ime*
priimek*
naslov
poštna št.
mesto / kraj
telefon*
e-mail*
komentar
Oscar
Slika

OSCAR - varnost pri navigaciji

OSCAR je visokotehnološki sistem za pomoč pri navigaciji, zasnovan na umetnem vizualnem zaznavanju in umetni inteligenci. 
Direktno je  povezan z najnovejšimi tehnološkimi inovacijami na področju avtonomnih vozil. Združuje znanje mednarodne inženirske mreže in najboljših off-shore tekmovalnih ekip (Ultime Macif idr.).

- Izboljšuje nadzor in skrbi za večjo varnost tako podnevi kot ponoči. Zaznava plovne objekte in v primeru NPO (neznani plovni objekt) poskrbi za zmanjšanje nevarnosti trka. 

- Pamet in pridobljene izkušnje sistemu OSCAR omogočajo, da prepozna tudi kaj je v vodi pred plovilom, pa naj bo to mreža, kontejner, kit ali hlod.

- O nevarnosti obvešča, če pa je ustrezno nastavljen, tudi sam pravočasno naravna smer plovbe in po prenehanju nevarnosti krmilo obrne nazaj proti cilju.

- Primeren je za vgradnjo tako na profesionalna plovila kot tudi na jahte.

- Umetna inteligenca stalno proučuje in v realnem času analizira okolico pred plovilom uporabljajoč algoritme, zasnovane na metodi „deep learning“. Vse to sistemu omogoča, da je iz dneva v dan boljši.

- Aplikacija, s katero je sistem povezan, je kompatibilna z vsemi navigacijskimi sistemi, pametnimi telefoni in tabličnimi računalniki. V osnovni izvedbi je OSCAR primeren za plovila, ki so počasnejša od 30 vozlov, v naprednejši pa tudi za hitrejša.